Budva | 7 dni

SLOVENIJA > SARAJEVO

V zgodnjih jutranjih urah odhod sodobnega turističnega avtobusa v smeri Sarajeva. Olimpijsko mesto nas vedno sprejme z odprtimi rokami, saj nas omamen vonj že kmalu po prihodu vabi v številne čevabdžinice, burekdžinice in ašcinice na odlične orientalne specialitete. Sprehodili se bomo po Baščaršiji, prosti čas pa izkoristili za pokušino turške kave, znamenitih čevapčičev ali sladke baklave. Nastanitev v mestu ali bližnji okolici in večerja. Pred nami je »WELCOME PARTY« tradicionalna spoznavna zabava. Potrebno je vedeti - prvega ne pozabiš nikoli!

MOSTAR > WELCOME 2 MONTENEGRO

Po zajtrku bomo na krilih neprespane noči že na poti mimo Jablanice s postankom pri spominskem kompleksu bitke na Neretvi nadaljevali z vožnjo v smeri Mostarja. Sprehodili se bomo čez stari most in raziskovali skrite kotičke kamnitega mesteca. Zaradi številnih družabnih iger, zabavne animacije in čudovitih razgledov bo vožnja do črnogorskega primorja hitro za nami. Po prihodu nastanitev in večerja. Zvečer vsi na vsem dobro poznani »FOREVER YOUNG PARTY« - skupaj z vami bomo napolnili
diskoteko s pozitivno energijo in se spoznali z ekipo, ki bo poskrbela, da bo vaš maturantski izlet najboljši v vseh pomenih besede!

BOAT TRIP > HAWAII EXPERIENCE

Po zajtrku se sprehodimo do starega mestnega jedra, ki v svojem jedru skriva več kot dve tisočletji zgodovine in se z ladjico popeljemo na »Hawaii Experience«, kjer nas čaka celodnevno doživetje brez primere s Kompas YOUNG animacijsko ekipo. Zasedli bomo enega izmed lokalov na plaži, se do solz nasmejali ob številnih animacijskih igrah ter uživali v dnevni zabavi, s prelepimi pogledi na črnogorsko primorje. Povratek nazaj v hotel in večerja. Pred nami je vsakoletni vrhunec maturantskega izleta; »WHITE PARTY«, oblečemo si bele majčke in se odpravimo na nepozabno doživetje v sodelovanju z asistenco CORIS.

SV. STEFAN > BEACH PARTY

Po zajtrku bomo občudovali razgled na polotok Sveti Stefan, kjer so v preteklih desetletjih dopustovali številni bogati in slavni. Skupaj se bomo spustili do ene najlepših plaž črnogorskega primorja in poskrbeli, da bo druženje na dolgi peščeni plaži ob številnih animacijskih igrah v popoldanskih urah doseglo svoj vrhunec z dnevno zabavo. Himna »Forever YOUNG« bo ob skupnem plesu še dolgo odmevala v naših grlih. Prijetno razpoloženi se vrnemo v nastanitev in imamo čas za počitek do
večerje. Noč bo namenjena najbolj slastni tematski zabavi »LARS&SVEN PARTY« v sodelovanju z vedno odličnimi LARS&SVEN burgerji.

PLOČE > POOL PARTY

Zajtrk in vožnja do ene najlepših in najbolj žurerskih črnogorskih plaž, ki v svojem srcu skriva bazen ob katerem nam ni nikoli dolgčas! Čudovit sončen dan bo nakazoval, da je pred nami težko pričakovani »pool party« s Kompas YOUNG animacijsko ekipo ob ritmih najnovejših glasbenih hitov. Čas na plaži si bomo krajšali s kopanjem v kristalno čisti vodi in številnimi družabnimi igrami v bazenu, zaradi katerih nam bo dan prehitro minil. Povratek nazaj v hotel in večerja. Zvečer razkrivamo vaše statuse, saj je pred nami vedno razigrani »SEMAFOR PARTY« - prepustite nagajivim barvam naj odražajo vaš stas!

MONTENEGRO ali HARD ROCK CAFE TURA

Zajtrk in odhod na »Montenegro« ali »Hard Rock Cafe« turo. Vožnja z avtobusom do kraljevskega mesta Cetinje. Sprehod po starem mestnem jedru in obisk kraljeve palace. Vožnja na Lovcen in sprehod po stoterih stopnicah do Njegoševega Mavzoleja. Nadaljevanje vožnje do vasice Njeguši, kjer nas domačini postrežejo z znanim pršutom in sirom. Povratek po vijugastih poteh ali vožnja do prestolnice Podgorice z obiskom slovitega Hard Rock Cafe-ja, edinega na Balkanu. Po večerji se od
maturantskega izleta poslovimo v slogu glasbenih hitov, ki so zaznamovali najbolj zabaven teden vašega življenja in si priredimo nepozaben »BACK TO SQL PARTY«. Prenočevanje.

SPLIT > SLOVENIJA

Po zajtrku pomahamo v slovo čudovitim peščenim plažam in se zapeljemo v smeri južne Dalmacije. Sonce, morje, palme,… vse to in še več, nas čaka med obiskom Splita, priljubljenega regijskega središča. Prosti čas izkoristimo za obisk znane Dioklecijanove palače ali za osvežitev na sloviti splitski Rivi, kjer se tradicionalno
zbira staro in mlado. Med vožnjo proti domu bomo obujali najboljše spomine na skupaj preživete dni in si obljubili, da se ponovno vidimo na after maturantski zabavi!

Ne zamudi

 • Največji slovenski maturantski izlet
 • 1. Izbira slovenskih maturantov
 • Zapestnica ugodnosti vključena v ceno

Vključeno

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, parkirnine, cestne in ostale pristojbine,
 • nastanitev v hotelu turistične kategorije v večposteljnih sobah, polpenzione (večerja in zajtrk),
 • »Montenegro turo«: degustacija pršuta in sira,
 • vstopnina v palačo kralja Nikole in mavzolej na Lovcenu ali »Hard Rock Cafe turo« z obiskom Podgorice,
 • izlet z ladjico po črnogorskem primorju,
 • celodnevni izlet Sv. Stefan z obiskom plaže,
 • celodnevni izlet na »pool party«,
 • zunanje oglede po programu,
 • stroške obveznih spremljevalcev,
 • stroške izvedbe aranžmaja in animacijo,
 • organizacijo potovanja,
 • »Kompas YOUNG zapestnica ugodnosti«,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS,
 • riziko odpovedi ter DDV.

Doplačila in opombe

 • SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA za maturantske izlete so sestavni del ponudbe in so na voljo na spletni strani Kompas d. d. Program lahko prilagodimo dodatnim željam razredne skupnosti oz. šole na osnovi dogovora.