BARCELONA

Če še vedno razmišljate o tem, ali bi morali vključiti Barcelono na svoj seznam get awayev, vam predstavljamo 10 razlogov, zakaj naj bi bil katalonski kapital v tem letu glavna prednostna naloga. Ne glede na to, ali gre za glasbene predstave ali vrhunske razstave, je Barcelona place to visit.

Barcelona

Svetovno znani glasbeni festivali: Sonár, Primavera Sound in ElRow

Tako je, ne samo eden, temveč trije vrhunski glasbeni festivali, ki potekajo vsako leto v Barceloni. Dobra novica je, da line up narejen tako, da vsak posameznik najde nekaj zase.

Obstaja novo modernistično čudo, ki ga lahko odkrijete

Tako je, če si mislil, da si videl vso moderniško arhitekturo in oblikovanje, ki je bilo na voljo v Barceloni, si se motil. Casa de les Punxes je prvič odprla svoja vrata za več kot 100 let nazaj, v zadnjem delu, leta 2016. Projektiral jo je katalonski arhitekt Josep Puig i Cadafalch.

Oglejte si eno izmed najljubših nogometnih ekip na svetu

Pogosto na vrhu domače in mednarodne lige, ni presenetljivo, da je FC Barcelona ena od najbolj podprtih ekip na svetu. Stadion Camp Nou, njihov dom tukaj v Barceloni - in največji stadion v Evropi - je stadion primeren za nogometne kralje. 

Sodobna umetnostna scena

Z dolgoletno zgodovino gostovanja nekaterih najbolj avantgardnih umetnikov v Evropi - od Salvador Dalíja do Pablo Picassa - morda ni presenečenje, da je umetniška scena v Barceloni tako živa. MACBA (Barcelonski muzej sodobne umetnosti) in CCCB (Center za sodobno kulturo v Barceloni) sta dve glavni instituciji na vrhuncu umetnostnega sveta. Espai 13 v fundació Joan Miró gostuje pri mladih, nastajajočih umetnikih iz vse Evrope, da ne omenjam številnih manjših projektov po mestu.

Mesto ima številne restavracije z zvezdico Michelin

Kot da kdo v resnici šteje v mestu restavracije z zvezdico Michelin, vendar vsi kulinarični gurmani, tam ne boste ostali praznih rok oziroma trebuhov.

Sagrada Família bo malo bližje zaključku

Eden od pozitivnih dejstev, da Sagrada Família še ni popolna, je, da vsakič, ko obiščete mesto, bo izgledala drugače. Z desetimi leti, ki so ostali pred mojstrovino Antonija Gaudija, še vedno obstajajo nekatere velike strukturne spremembe v najslavnejši stavbi v Barceloni, vključno z dodatkom najvišjih stolpov na bazilikah. Torej, tudi če ste že obiskali največjo znamenitost prestolnice Katalonske skupnosti, boste v letu 2019 odkrili nekaj novega.

Filmski festival Sitges postaja vse večji in boljši

Filmski festival v Sitgesu je eden največjih filmskih festivalov groze in fantazije na svetu. 

Sitges je živahno mesto. Stalno gostijo velike festivale skozi vse leto. Filmski festival Sitges je postal glavni na svetovni filmski sceni. Karneval vsako leto pripelje tisoče obiskovalcev v Sitges. Ob lepem vremenu, lepih zgradbah in plaži, je to idealno okolje za prireditve, kot so te.

Maraton

Mesto Barcelona je gostiteljica letnega maratona, na katerem je mesto preplavljeno s tekmovalci iz vsega sveta. Barcelona Marathon 2019 se hitro približuje in če nameravate tekmovati, boste morali kmalu razmisliti o registraciji. 

Ker je to mesto, ki se nenehno ponavlja

Kljub posledicam masovnega turizma, ki so takoj sledili olimpijskim igrama iz leta 1992 in občutek, da je barcelonskega poletja morda že konec, se ne zavede. Barcelona je mesto, ki se nenehno znova ukvarja, išče nove načine za preživetje in uspeva, karkoli dobi svojo pot. Ne mislite, da je Barcelona izgubila kul; moraš pogledati mimo očitnega, da vidiš, kje so resnično v teh dneh.

 

Vključeno

  • Letalski prevoz
  • 2 nočitvi v dvoposteljni sobi

Doplačila in opombe

  • Vstopnice za festivale
  • Vstopnice za galerije
  • Cena paketa velja na dan objave 13.05.2019, vendar se lahko zaradi dinamike letalskega prevoznika in hotelske namestitve kadarkoli spremeni.