BERLIN

30. 5. 2020

3 DNI

180 €

Mesto, polno zgodovine je tudi mesto polno umetnosti. Predvsem ulične umetnosti. Grafiti se raztezajo po skoraj vseh visokih stavbah, te pa za sabo nosijo zgodbe umetnikov in prebivalcev mesta. Sprehod preko East Side Gallery nadaljujte preko mostu Oberbaum v predel Kreuzberg, kjer je zanimivosti na pretek. 

Berlinsko nočno življenje je nekaj posebnega. Tu se vsakodnevno vrstijo najrazličnejši dogodki, tako da ni nič čudno, če se ven odpravite v ponedeljek zvečer, ali pa cel vikend preživite v klubu, saj so nekateri odprti od petka zvečer pa vse do ponedeljka dopoldne. To je prestolnica elektronske glasbe, alternativna središča in techno klubi so posejani po vsem mestu. So pa vstopnine v določene klube visoke (15–25 €), pričakujete lahko tudi dolge vrste in selektivni izbor obiskovalcev na vhodu. Na spletni strani Resident advisor si lahko pogledate, kaj se dogaja v mestu, pa tudi ocene in nasvete.

Hrana v restavracijah ni draga, je pa dražje pivo, a temu se da zelo preprosto izogniti. Trgovine so založene z najrazličnejšim pivom, kar je v Nemčiji seveda standard. Kar pa je drugače kot v drugih mestih je, da se lahko s steklenico piva sprehajate po ulicah, parku kadar koli želite. Ob nedeljskem soncu se tako ljudje zgrinjajo v parke, si prinesejo odejo, mrzlo pivo, se družijo in prepuščajo glasbi uličnih umetnikov.

Vključeno

✔ Povratna letalska vozovnica Graz - Berlin - Graz,

✔ ročna prtljaga do 10 kg,

✔ 3 x nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*,

✔ letališke pristojbine.

Doplačila in opombe

Oddana prtljaga 20 kg v obe smeri 50,00 EUR/osebo.

Možni so tudi drugi termini - za izračun cene in več informacij nas pokličite ali pošljite povpraševanje.