BALKAN EKSPRES

7 DNI

★ Največji slovenski maturantski izlet   ★ 1. Izbira slovenskih maturantov  ★ Zapestnica ugodnosti vključena v ceno

419 €

01

SLOVENIJA - BEOGRAD

Beograd je Lonely Planet nekaj let nazaj razglasil za najbolj žurersko prestolnico na svetu in skupaj bomo preverili, zakaj je temu res tako. Po prihodu panoramska vožnja mimo glavnih znamenitosti: Dedinje, hiša cvetja, stavba Pink TV, stadiona JNA in Marakana, hram Sv. Sava, Terazije, trdnjava Kalemegdan… Zvečer nas čaka tradicionalna srbska večerja z »roštilja« na boemski četrti Skadarliji z zvoki žive glasbe in tamburašev.

02

BEOGRAD - SKOPJE - OHRID

Panoramski ogled glavnih mestnih znamenitosti: trdnjava Kale, slavolok in ploščad Makedonija z veličastnim kipom bojevnika na konju, stari most in čaršija, spominska hiša Matere Tereze, reka Vardar… Po prostem času vožnja do Ohrida, ki je zaradi lege ob jezeru in ugodnega podnebja že leta največje turistično središče v Makedoniji in pravi balkanski biser. Zvečer bomo skupaj z vami ob sprehodu odkrivali nočne čare čudovitega mesteca ob Ohridskem jezeru »PEARLS PARTY«.

03

OHRID "BOAT TRIP SV.NAUM"

V spremstvu lokalnega vodnika sprehodimo na ogled znamenitosti Ohrida: Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, ipd. Po prostem času krožna vožnja z ladjico do največje znamenitosti ob obali Ohridskega jezera – samostana Sv. Naum, ki hrani odlično ohranjene freske. Še en čudovit večer bomo popestrili z zabavo »CLUBBING PARTY«.

04

OHRID - TIRANA - BUDVA

Vožnja v vedno živahno prestolnico Tirano, ki kljub modernizaciji s svojo arhitekturo spominja na nekdanje železne čase. Sprehodimo se po starem mestu, mimo Skenderbegovega spomenika, mošeje, stavbe univerze, vladnega poslopja in mavzoleja Enverja Hoxhe. Po želji skupine nas čaka »SEMAFOR PARTY«. Prepustite barvam naj odražajo vaš stas.

05

BUDVA - KOTOR - BUDVA

Sprehod po mestu in nekaj prostega časa, nato nadaljevanje vožnje do bližnje plaže Ploče, ki  slovi kot ena  najbolj  priljubljenih črnogorskih  plaž. Vsi  na nepozabno zabavo v bazenu s Kompasovo animacijsko ekipo ob ritmih glasbenih hitov. Dan si bomo krajšali s kopanjem in  številnimi  družabnimi  igrami  v  bazenu,  zaradi  katerih  nam  bo  dan veliko prehitro  minil. Po želji skupine priljubljena zabava v belem »WHITE PARTY« priljubljena zabava v belem v sodelovanju z asistenco CORIS.

06

BUDVA - MOSTAR - SARAJEVO

V spremstvu lokalnega vodnika se sprehodimo čez stari most in imamo nekaj prostega časa. Nadaljevanje vožnje ob slikovitem kanjonu reke Neretve do Jablanice s postankom pri spominskem kompleksu bitke na Neretvi, kjer si ogledamo zrušeni most in imamo prosti čas za osvežitev. Vožnja v smeri Sarajeva, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu in večerja. Možnost večernega sprehoda po najzahodnejšem metu Orienta in še zadnje zabave »CLOSING PARTY«.

07

SARAJEVO - SLOVENIJA

V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili mimo glavnih znamenitosti: Vijećnica, katedrala sv. Srca Jezusovega, Saborna cerkev, Principov most, Begova džamija… Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta, pokušino turške kave, znamenitih čevapčičev ali sladke baklave na sloviti Baščaršiji. Po krajših vmesnih postankih za osvežitev nadaljevanje vožnje čez dolino reke Bosne in mimo Zagreba v smeri Slovenije. Med vožnjo proti domu se bomo spominjali prelepih trenutkov in si obljubili, da se ponovno srečamo na after maturantski zabavi.

Vključeno

✔ prevoz  s  sodobnim  turističnim  avtobusom,  stroške  voznikov,  parkirnine,  cestne  in  ostale pristojbine, 

✔ pol penzion v  hotelu turistične kategorije  v  Ohridu, Budvi in Sarajevu,

✔ nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v večposteljnih sobah v Beogradu

✔ lokalno predpisano turistično  pristojbino,

✔ izlet z ladjico Sv. Naum,

✔ izlet v zaliv Boke Kotorske in plažo Ploče,

✔ obvezno lokalno vodenje po Beogradu, Ohridu, Mostarju in Sarajevu, trajektni  prevoz  za  potnike  in  avtobus  preko  Boke  Kotorske

✔ vse zunanje oglede  po  programu,    

✔ odlično  slovensko  vodenje  in  animacijo, organizacijo      potovanja,

✔ vse tematske zabave po programu,

✔ zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,

zavarovanje rizika odpovedi izleta, 

Doplačila in opombe

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA za maturantske izlete so sestavni del ponudbe in so na voljo na spletni strani Kompas d. d. Program lahko prilagodimo dodatnim željam razredne skupnosti oz. šole na osnovi dogovora.

Možno plačilo na 12 obrokov