top of page

PRVOMAJSKO
JADRANJE

30. 4. - 6. 5. 2022

7 DNI

od 499 €

Podajte se z nami na prekrasno jadranje po najlepših kotičkih Jadrana. 7 destinacij in kar 7 otokov v 7 dneh nepozabne avanture na valovih Jadranskega morja.

Tudi če ste popoln začetnik ali izkušeni krotilec vetra in valov boste z vsako odpravo na odprto morje doživeli popolnoma nove izkušnje in nepozabna doživetja. Potek jadranja je povsem odvisen od vetra, valov in podnebja tako lahko istočasno uživate ob prijetnem vetriču in umirjenosti v drugi sekundi pa že vlečete za vrvi, napenjate jadra in krotite valove. Možnosti so neskončne.

1. dan: BIOGRAD NA MORU – OTOK ŽUT

Zborno mesto v Biogradu na Moru, biseru Dalmacije, ki vedno predstavlja našo prvo in zadnjo točko jadranja.  Vtisnjen v srce jadranske obale, se je Biograd očarljivo razprostrl vzdolž obale in polotoka. V njem boste našli niz prelepih plaž z ogromno vsebinami in borovo senco, zgodovinske sledi, ki pričajo o kraljih in potopljenih ladjah, dve marini kot zatočišče za številna bela jadra ter pogled na Pašmanski kanal in otoke, ožarjene s sončnimi zahodi.
Prijava na ladji je med 14:00 in 15:00 uro. Vaša kabina bo pripravljena najkasneje do 16:00 ure, ko je planiran odhod iz Biograda.
Na jadranje se bomo podali mimo Pašmana proti Kornatom in že od daleč bomo ugledali številne otočke tega arhipelaga. Zasidrali se bomo na otoku Žut, znanem po številnih oljčnih nasadih in odličnih domačih ribjih restavracijah. Ob opazovanju čudovitega sončnega zahoda bomo nazdravili na začetek nepozabne Jadranske avanture. Prenočevanje.

 

2. dan: OTOK ŽUT – NP KORNATI

Ni ga lepšega kot prebujanje v s soncem obsijano jutro na enem izmed najlepših severno-dalmatinskih otokov.

Kornate (doplačilo za vstopnino v NP) skorajda brez izjeme obožujejo vsi »mornarji«, saj je ta največji arhipelag v Jadranskem morju pravi raj za vsakega zaljubljenca v jadranje,… Na območju 320 kilometrov leži kar 152 neokrnjenih otokov, ki so zaradi svoje naravne lepote zaščiteni kot narodni park. Med plovbo se bomo zasidrali v enem izmed skritih zalivčkov in uživali v morskih radostih in plavanju v kristalno čistem morju, kot ga lahko ponudijo le Kornati.

Kristalno jadransko modro morje v svojih globinah skriva številne lepote. Predvsem zelo razgibano morsko dno, školjke in korale ter seveda več kot 150 vrst rib navdušujejo številne potapljače. Najatraktivnejši del za vsakega opazovalca so zagotovo slikoviti klifi na zunanjih straneh otokov, ki gledajo na odprto morje in segajo tudi pod morsko gladino.
V poznih popoldanskih urah bomo prispeli v skriti zalivček enega izmed Kornatskih otokov, kjer bomo spustili sidro in si po želji privoščili odlično večerjo polno morskih dobrot v eni izmed lokalnih restavracij. Prenočevanje.

 

3. dan: NP KORNATI – OTOK ZLARIN – PRIMOŠTEN

Prebudili se bomo v čudovito jutro s panoramskimi pogledi na Šibeniški arhipelag.
Prvi postanek za kopanje bomo naredili v zalivu na otoku Kaprije in nato Zlarin. Navdušila nas bo idilična in neokrnjena narava, gosti borovi gozdovi, raznovrstne plaže ter skriti manjši in večji zalivi, v katerih bomo plavali. Zlarin lepote ga imenujejo tudi zeleni, zlati in koralni otok. Zato ne čudi dejstvo, da je otok bil naseljen že v davni preteklosti, ponaša pa se tudi s številnimi spomeniki iz 17. stoletja Na otoku deluje koraljnica, kjer si bomo po želji ogledali kako ročno izdelujejo koralni nakit in ga tudi prodajajo.

Plovbo bomo nadaljevali v Primošten, čudovito mestece, ki je vse do danes ohranilo atmosfero ter vse arhitektonske znamenitosti srednjeveškega mediteranskega ribiškega naselja. S kopnim je povezan z ozkim nasipom in je dobro zaščiten pred severnimim vetrovi. V zalivih Vela, Mala Raduča, Primošten in Peleš so prostrane plaže, ki privlačijo številne obiskovalce tega čudovitega mesteca.
Zasidrali se bomo v enem izmed skritih zalivčkov ali v pristanišču v mestu, odvisno od vremenskih pogojev. Po želji se bomo sprehodili po mestecu in uživali v magičnem sončnem zahodu s prelepim pogledom na Jadransko morje. Prenočevanje.

 

4. dan: PRIMOŠTEN – PAKLENSKI OTOKI – HVAR

Zvok galebov nas bo prebudil v še eno čudovito jutro na Jadranu.
Čaka nas jadranje mimo otoka Drvenika, Šolte in Brača do Paklenskih otokov pri Hvaru, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Skupina sedemnajstih otočkov predstavlja enega najlepših arhipelagov Jadrana. Otoki so znani po številnih eksotičnih rastlinah starih preko sto let, številnih sprehajačlnih poteh in seveda skritih zalivčkih, kjer se bomo zasidrali tudi mi in uživali v kopanju v turkizno čistem morju. Pred poletno vročino se bomo odmaknili v senco borovcev.

Mesto našega naslednjega postanka bo Hvar, najdaljši otok na Jadranu, poznan po mega jahtah in slavnih gostih. V prostem času se boste lahko povzpeli na trdnjavo od koder se odpira čudovit razgled na mesto in bližnje otoke ali se preprosto sprehodili po glavnem trgu z renesančno katedralo in najstarejšem gledališčem v Evropi. Po želji si boste privoščili odlično večerjo v soju sveč ali se izgubili  v enem izmed neštetih barov. Prenočevanje.

 

5. dan: HVAR – OTOK VIS ali OTOK ŠOLTA

Še eno čudovit dan na obali Jadrana bomo izkoristili za skok na enega izmed bližnjih otokov.

Če ste slišali govorice, da se je na prelepem otoku Vis ustavil čas zaradi dolgoletne izolacije, lahko z gotovostjo rečemo, da je to danes njegova največja prednost. Predvsem zaradi neokrnjene narave in vojnih objektov, ki so danes turistična atrakcija. Zasidrali se bomo v enem izmed skritih zalivčkov na severni obali otoka, obiskali mesto Vis, se sprehodili po glavnem trgu,…
V primeru slabega vremena bomo Vis zamenjali za otok Šolto. Čeprav velja za enega izmed manjših otokov ima zaradi razgibanega površja s številnimi zalivi in polotoki kar 80 kilometrov obale. Južna stran otoka je v nasprotju s severno izrazito strma in kamnita, ponuja razgled na odprto morje, v daljavi pa se vidijo tudi obrisi otoka Hvara in Visa. Zasirali se bomo v enem izmed zalivčkov z manjšim zaselkom in lovili sončne žarke na divji plaži.

Zvečer prosti čas izkoristimo za večerjo v eni izmed obalnih restavracij ali si priredimo večerjo na plovilu v najboljši družbi ob opazovanju sončnega zahoda. Prenočevanje.

6. dan: OTOK VIS ali OTOK ŠOLTA – SKRADIN
Sončni žarki in nežno valovanje morja nas bodo zbudili na enem izmed najlepših otokov Jadrana.
Podali se bomo na jadranje v smeri Šibeniškega arhipelaga. Med jadranjem bomo od daleč opazovali obrise Rogoznice, Primoštena in ostalih manjših krajev ob obali Jadrana. Na levi strani nas bo spremljal dobro poznan Šibeniški arhipelag, ki premore kar 249 otokov, mnogi izmed njih so neposeljeni in bodo gotovo predstavljali atraktivno točko za enega izmed naših postankov za kopanje.
Jadranje bomo nadaljevali čez Šibeniški kanal, pravi naravni fenomen, ki je že od nekdaj predstavljal naravni ščit tega srednjeveškega mesteca. Uživali bomo v razgledih na mesto pod zaščito UNESCA in številne trdnjave, ki so mesto ščitile pred vdori in napadi piratov iz morske smeri.
Pravi dalmatinski utrip bomo začutili ob prihodu v Skradin. Po želji skupine se bomo zasidrali poleg tradicionalne restavracije, kjer si bomo privoščili odlično večerjo in uživali v zadnjem skupnem večeru ali se sprehajali po za mnoge najlepšem mestecu Jadrana. Prenočevanje.


7. dan: SKRADIN – ŠIBENIK – BIOGRAD NA MORU
Uživajte v zadnjem jutru na obali Jadranskega morja.
Podali se bomo na obisk bližnjega Šibenika, edinega mesta na Hrvaškem in enega od petih na celem svetu, ki ima kar dve Unescovi svetovni dediščini – Šibeniško katedralo in mogočno trdnjavo sv. Nikole. Sprehodili se bomo po mestecu in uživali v kavici na rivi. Samo 10 kilometrov od Šibenika se nahaja Narodni park Krka, eden izmed dveh narodnih parkov, ki ima slapove in jezera, krasi pa ga edinstvena kraška lepota (doplačilo za vstopnino v NP).
Ob dogovorjeni uri se podamo na pot nazaj proti Biogradu na Moru. Po pristanku postopek odjave najkasneje do 17:00 ure. Poslovili se bomo od ekipe in si obljubili, da se kmalu ponovno vidimo.   

Vključeno

sedemdnevno jadranje z odhodom in povratkom v Biograd na Moru
sedem nočitev v dvoposteljni kabini na jadrnici (skupen TWC)
✔ strošek prijave/odjave in strošek končnega čiščenja

stroški jadranja: voda, rjuhe in odeje

varnost na jahti: UHF radio, GPS plotter, nautične karte, rešilni jopiči
stroški krmarja in motorja za gumenjak

Obvezno doplačilo

turistična taksa 1,5 €/dan/osebo

Možna doplačila (na destinaciji)

morebitni dodatni fakultativni izleti

vstopnine v narodne parke

stroški prehrane

individualni stroški

Obvezno doplačilo v kraju samem

POMEMBNO: Ob prihodu na jadrnico oddate povratno kavcijo v višini 250 €/osebo. Kavcija je zadnji dan v celoti povrnjena, v kolikor je jadrnica v istem stanju kakor na dan odhoda.

 

JADRNICE namenjene za posameznike bodo znamke Bavaria Cruiser ali podobno, 3 ali 4 kabinske. Kabine so za 2 osebi. Vse jadrnice so cruiser, kar pomeni, da so zelo komfortne in dobro opremljene. Jadrnica je popolnoma opremljena in zelo prostorna ter nam bo nudila vse pogoje, da se bomo lahko popolnoma sprostili. Na voljo so kabine za dve osebi, možno pa je tudi doplačilo za samostojno kabino.
 

DNEVNI STROŠKI: 100 € je fiksni strošek, ki se v gotovini plača ob vkrcanju na jadrnico (iz njega se krije hrana, gorivo in morebitni privezi). Če bo privezov več, kot načrtovano, v kraju samem določimo doplačilo. Večji dodatni stroški, razen morebitne večerje v restavraciji, niso predvideni. Če bo stroškov manj, se denar razdeli med udeležence. Potniki so dolžni poskrbeti za hrano in pijačo krmarja ali v nasprotnem primeru kriti stroške do 30 € na dan.
 

KAKŠNA OBLAČILA SPAKIRATI? Spakirati je priporočljivo naslednje: neopren (če ga nimaš, si ga lahko izposodiš), nepremočljivo palerino, kratke (kopalne) hlače, kopalke, nekaj majic (z uv zaščito), kapo, trenirko in kaj udobnega za večerne izhode na kopnem. Za močnejši veter priporočamo tudi vetrovko in toplo kapo. Obutev naj bo primerna za uporabo na jadrnici – čevlji ali superge. Za raziskovanje obale potrebujemo športno obuvalo in čevlje za vodo.
 

WIFI, MOBILNI INTERNET: Storitve v EU/EEA gostovanje, ki se obračunavajo po enakih pogojih kot v slovenskem omrežju. Za prekoračitve prenosa podatkov veljajo posebne cene odvisne od pogojev vašega operaterja.
Obstaja možnost prilagoditve plana poti glede na vremenske razmere ali v primeru drugih nepredvidljivih situacij.

bottom of page