top of page

NOVOLETnA
malta

28. 12. 2021

6 DNI

od 599 

Želite novo leto dočakati ob šumenju morja, v prijetnem mediteranskem vzdušju ter praznično razigranih domačinih? Vas privlačijo starodavne legende, si želite mogočnega ognjemeta ali novo leto raje pričakate v živahnem utripu nočnega kluba? Malta ponuja za vsakogar nekaj in novoletni čas je eno izmed obdobij, ko zažari v tisočerih barvah.

1. dan: LJUBLJANA − MALTA
Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču J. Pučnika pri Ljubljani in direkten polet čarterskega leta na otok sonca, Malto. Po pristanku sledi vožnja do izbranega hotela, nastanitev in prenočevanje.

2.-5.dan: MALTA
Dnevi namenjeni počitnicam, nastavljanju toplim sončnim žarkom in sprehodom ob obali ter okušanju lokalnih dobrot. Lahko se podate na raziskovanje otoka v lastni režiji ali se prepustite vodenju in se podate na pot z nami.

 

Za doplačilo vam nudimo:

Fotogenična prestolnica in plovba po pristanišču  
Ogled prestolnice La Valleta, na katerega so domačini zelo ponosni in je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. in je pod UNESCO zaščito. Zgrajeno je v obliki mreže, da je skozenj pihalo in tako v vročih poletnih mesecih hladilo razgrete ulice.  Mimo mestnih vrat in operne hiše se bomo odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Za doplačilo možen ogled katedrale Sv. Janeza in katedralnega muzeja, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah s pisanimi balkoni do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Nekaj prostega časa, nato se bomo podali  na križarjenje po pristanišču in bili priča Malti, ki živi v preteklosti. Križarjenje okoli dveh naravnih pristanišč na obeh straneh Vallette bo res nekaj posebnega. Vrnitev v hotel.  

Cena na osebo: 45 €, otroci do 12 let: 35 €
Izlet ob izveden ob prijavi vsaj 15 oseb. Vstopnine niso vključene v ceno. Vključena plovba po pristanišču.

Gostoljuben otok Gozo
S trajektom se bomo zapeljali na sosednji otok Malte − otok Gozo. Vsekakor nas bo Odisejev otok, kjer naj bi ga 7 let v ujetništvu zadrževala lepa nimfa Calypso, očaral. Ogledali si bomo megalitski tempelj Ggantija, romansko katedralo Ta`Pinu, znano po uresničevanju želja ter vas obrtnikov, kjer bomo lahko poizkusili njihov ovčji sir Gbejniet, prigrizek iz rikote pastizzi ali bigillo in namaz iz fižola. Popoldne si bomo ogledali mesto Viktorija -  čudovito mesto z obzidjem in se sprehodili po uličicah in mogočni citadeli.  Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel.

Cena na osebo: 55 €, otroci do 12 let: 45 €
Izlet ob izveden ob prijavi vsaj 15 oseb. Vstopnine niso vključene v ceno.

Starodavna prestolnica Mdina in pečine Dingli
Obiskali bomo mestece Mosta, kjer si bomo ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno devici Mariji. Za cerkev Maltežani verjamejo, da jo je prav Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje. Sledi ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca − Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Vrnitev v hotel.

Cena na osebo: 40 €, otroci do 12 let: 32 €
Izlet ob izveden ob prijavi vsaj 15 oseb. Vstopnine niso vključene v ceno.

„Tri mesta“ in slikovito ribiško mesto MARSAXLOKK
Danes si bomo ogledali “Tri mesta” − tri z mogočnim obzidjem zavarovana mesta Cospicua, Vittoriosa, Senglea. Vsa tri mesta so ustanovili vitezi reda sv. Janeza in so bila vključena v združenje Cotonela. Začetek gradnje sega v leto 1670. Sprehod po slikovitih, ozkih uličicah med številnimi zgodovinskimi stavbami in cerkvami mesta Cospicua ter ogled palače inkvizitorjev. V Sengala bomo uživali v čudovitem razgledu na Veliko pristanišče. Nadaljevanje poti do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Nekaj prostega časa okusno morsko kosilo ob morju. Sledi vožnja do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Ustavili se bomo še ob najpomembnejših megalitskih spomenikih na Malti: templja Hagar Qim in Mnajdra sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Za doplačilo možen ogled multimedijske predstave o nastanku templjev in muzeja ter templja Hagar Qim. Vrnitev v hotel.

Cena na osebo: 40 €, otroci do 12 let: 32 €
Izlet ob izveden ob prijavi vsaj 15 oseb. Vstopnine niso vključene v ceno.

 

6.dan: MALTA - LJUBLJANA
V predvidoma v dopoldanskih urah odhod iz hotela in vožnja na letališče, od koder boste s čarter letom poleteli na letališče J. Pučnika pri Ljubljani.

Pomembno: Zaradi praznikov se lahko vrstni red ogledov delno spremeni, vsebinsko pa ostaja enak.

 

HOTEL TOPAZ 3*, Bugibba  https://www.topaz.com.mt/

Lega in okolica: v tihem predelu mesta in bližini barov ter restavracij. Do obalne promenade in centra Bugibbe je 700m in 300m do avtobusne postaje. Brezplačen avtobus za goste do peščene plaže Mellieha.
Hotelska ponudba: 24 urna recepcija, restavracija in bar ob bazenu ter pizzerija, zunanji bazen s teraso za sončenje, ležalnike in senčnike.  
Nastanitev: hotel obsega 326 sob, ki so prostorne in preprosto opremljene. Nahajajo se v 5 nadstropjih in 3 stavbah, le so med  seboj povezane.
Standard soba: 18 m2, preprosto opremljena, klimatska naprava, telefon, TV, hladilnik, wi fi, sef, prostor za pripravo kave/čaja, kopalnica s prho ali kadjo, sušilnik za lase. Maksimalna zasedenost: 2-4 osebe
Standard soba pogled na bazen: 18 m2, preprosto opremljena, klimatska naprava, telefon, TV, hladilnik, wi fi, sef, prostor za pripravo kave/čaja, kopalnica s prho ali kadjo, sušilnik za lase, balkon. Maksimalna zasedenost: 2-4 osebe
Storitev: samopostrežni zajtrk

 

 

Vključeno

✔ letalski prevoz s čarter letom Ljubljana–Malta–Ljubljana

✔ strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo

✔ 1 kos oddane prtljage max 23 kg

✔ 1 kos ročne prtljage max 10 kg

✔ avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče

✔ 5 prenočevanj v standard sobi

✔ samopostrežni zajtrk

✔ slovenskega predstavnika

✔ stroške organizacije

✔ DDV

Doplačila in opombe

enoposteljna soba 159 €

polpenzion s silvestrsko večerjo 125 €

polpenzion s silvestrsko večerjo za otroka 2 – 12 let: 95 €

(v kraju samem):

ekološka taksa od 18 let 0,50€ na osebo na dan

bottom of page