top of page

NOVOLETnA
barcelona

30. 12. 2021

4 DNI

od 599 

Srce Barcelone bije na promenadi Ramblas. Od jutra do polnoči se bo skoraj vsak prebivalec ob določenem času znašel na tej aveniji, ki povezuje Katalonski trg s pristaniščem.

V Barceloni prebivalci in obiskovalci pričakajo Novo leto na večjih trgih (Catalunya,  Espana). Na trgu Espana se okoli 23.00 zberejo okoli magičnih fontan ter si ogledajo »show pojočih fontan« Ob polnoči ob dvanajstih zvokih  zvonov pojedo 12 groznih jagod, vsako jagodo za en mesec v letu in za srečo v vsakem mesecu. Ob tem spijejo kozarec Cave. Nato sledi krajši ognjemet. Ljudje nadaljujejo zabavo doma oziroma v barih, pubih ali diskotekah.

1. dan: (LJUBLJANA) - BENETKE - BARCELONA
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani (za doplačilo) oz na letališču Marco Polo pri Benetkah. Polet letala v Barcelono, kjer boste pristali predvidoma v dopoldanskih urah. Takoj se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak – cerkev, posvečeno sveti družini – Sagrado Famílio in nekaj drugih Gaudíjevih stvaritev, kot sta La Pedrera in park Güell, prizorišče poletnih olimpijskih iger Montjuic, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l’Eixample ter Španski trg. Nastanitev v hotelu. Priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje.  

2. dan: BARCELONA | zajtrk
Po zajtrku sprehod po slavni Rambli, enem najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, od jutra do polnoči se bo skoraj vsak obiskovalec znašel na njej vsaj enkrat v času obiska. Avenija, okrašena s platanami, povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Obisk restavracije, kjer si boste ogledali pripravo tradicionalne jedi “Chocolate con curros” in jo tudi poskusili. Sledi ogled Gotske četrti Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Nekaj prostega časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali drugih znamenitosti. Pozno popoldne priprava na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje na ulicah Barcelone ali v restavraciji (doplačilo). Priporočamo obisk španskega trga, kjer vsako leto organizirajo silvestrovanje na prostem ob predstavi »magičnih fontan«. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, čustev, vode in glasbe. Prenočevanje.

3. dan: BARCELONA - (MONTSERRAT) - BARCELONA | zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda zoološkega vrta, akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja tudi zaradi izredne lepote narave tega naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po poti na Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Popoldne vožnja v Barcelono in nekaj prostega časa. Zvečer za doplačilo priporočamo ogled slavne La Pedrera, kjer boste razvili vse svoje čute ob sprehodu čez hišo. Na strehi pa vas bo pričakal spektakularen prikaz projekcij in kozarec Cave. Prenočevanje.

4. dan: BARCELONA - BENETKE - (LJUBLJANA) | zajtrk
Zajtrk v hotelu in čas za še zadnji sprehod po Barceloni. Vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah poleteli v Benetke. Avtobusni prevoz v Ljubljano (za doplačilo).

 

 

Vključeno

✔ letalski in avtobusni prevoz po programu

✔ letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo

✔ 1 kos ročne prtljage (manjša torbica ali nahrbtnik)

✔ 1 kos oddane prtljage (nahbrtnik/kovček – 10 kg na osebo)

✔ 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3-4* v dvoposteljnih sobah v Barceloni

✔ ogled Barcelone

✔ ogled priprave in pokušina tradicionalnih currosov,

✔ DDV

✔ organizacija

✔ vodenje potovanja

Doplačila in opombe

enoposteljna soba 140 €

prevoz na letališče 60 €

za skupino manjšo od 30 oseb: 40 €

silvestrska večerja v restavraciji: 130 €

izlet na Montserrat in kleti vina s pokušnjo 40 € (min. 15 oseb)

večerni ogled La Pedrera 36 €

(vodniku na poti):

obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo pribl. 40 €

*opomba: cene opcijskih izletov veljajo ob udeležbi najmanj 15 oseb

Obvezno doplačilo v hotelu:

katalonska turistična taksa pribl 3-3,5 €

Opomba:

Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.

Pomembno:

  • Zaradi praznikov se lahko vrstni red ogledov delno spremeni, vsebinsko pa ostaja enak.

  • na letu je dovoljen 1 kos oddane prtljage (nahrbtnik/kovček–10 kg na osebo). Poleg oddane prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik, ki jo nesete s seboj na letalo in jo položite pod sedež pred seboj. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 1 kos oddane prtljage, 25 kg na osebo. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo.

  • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.

  • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

bottom of page