top of page

NOVOLETnI
BEOGRAD z novim sadom

31. 12. 2021

3 DNI

od 215 

Kjer si prijaznost in toplina domačinov ter odlična hrana in zanimiva kultura podajo roke.

1. dan: MARIBOR - CELJE - LJUBLJANA - BEOGRAD
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranji in odhod avtobusa ob z avtobusne postaje na mlinski ulici v Mariboru z možnim vstopom v Celju (dvorana Zlatorog), Ljubljani (obračališče mestnega primeta na dolgem mostu) in na poti. Vožnja proti Zagrebu, po avtocesti mimo Slavonskega Broda skozi Slavonijo, do Beograda. Po prihodu v mesto bomo najprej spoznali Novi Beograd z beograjsko areno in centrom Sava, ter predel Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, ki si jo bomo tudi ogledali. Nato bomo z vožnjo nadaljevali proti središču mesta. Videli bomo stadion JNA in Marakano, zgradbo TV PINK, hram Svetega Save ter Kalemegdan, od koder se odpre lep razgled na sotočje Save in Donave. Sprehodili se bomo do Trga Republike, ulice Kneza Mihajla, Saborne cerkve, konaka kneginje Ljubice in sedeža patriarha. V popoldanskih urah bomo prispeli v hotel. Nastanitev ter prosti čas za počitek in priprave na najdaljšo noč v letu. Preživeli jo bomo na beograjskih trgih in ulicah, kjer je zabava vedno prav posebno in nepozabno doživetje.

2. dan: BEOGRAD | zajtrk, večerja (doplačilo)
Po poznem zajtrku bomo imeli nekaj prostega časa za kavico na Terazijah ter za samostojni ogled ali nakupe. Popoldan se bomo odpravili do Avale in si ogledali Meštrovičev spomenik neznanemu junaku. Možnost obiska prenovljenega radiotelevizijskega stolpa. Povratek v Beograd. Zvečer priporočamo večerjo v boemski četrti Skadarlija ob »starogradski« glasbi in odlični balkanski hrani. Po večerji povratek v hotel in nočitev.

3. dan: BEOGRAD - NOVI SAD - CELJE - MARIBOR - LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku vožnja do Novega Sada in ogled starega mestnega središča. Začeli bomo pri Mestni hiši, nato pa ogled nadaljevali: spomenik Svetozarju Miletiću, rimokatoliška cerkev Sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška šola, promenadna Miletićeva ulica, kjer vsak turist najde kak spominek za domov, Nikolajeva cerkev, Matica Srbska... Prav poseben kotiček v mestu je Štrand, »novosadsko morje« oziroma najlepša rečna plaža v Evropi, ter nenazadnje znamenita Petrovardinska trdnjava, ki je nastala kot obramba proti Osmanskemu cesarstvu. Pozno popoldne odhod proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Vključeno

✔ avtobusni prevoz po programu

✔ cestne pristojbine in parkirnine

✔ 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4* v mestu ali okolici

✔ strošek lokalnega vodenja, kjer je to potrebno

✔ 3-dnevni najem sistema audioguide

✔ slovensko spremstvo

✔ organizacija potovanja

Doplačila in opombe

doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 20€/os.

doplačilo pri udeležbi manj kot 32 oseb: 40€/os.

enoposteljna soba 40€/os.

večerja na Skadarliji 20 €/os.

(druga doplačila):

vstopnine pribl. 10 €/os.

bottom of page