top of page

NOVOLETnA
PRAGA

31. 12. 2021

4 DNI

od 299 

Praga, zlato mesto ob Vltavi - Hradčani, Vaclavov trg, zasanjana obrežja Vltave, pivnice... In seveda zabava! Novoletna rajanja v Pragi med razkošnimi božičnimi stojnicami so po mnenju mnogih med najboljšimi v Evropi. Množice se zberejo na živahnem Staromestnem trgu, na Petrinskem griču, na Karlovem mostu… Pravzaprav je ob polnoči najboljše prizorišče na kateremkoli kotičku z razgledom na reko Vltavo, saj se tam zablešči velik ognjemet.

1. dan: LJUBLJANA–ČEŠKY KRUMLOV–PRAGA
Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani ob 7.00. Možen vstop v Celju, Slovenski Bistrici in Mariboru. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. Prvi daljši postanek bo v mestu Češky Krumlov, ki je uvrščeno na seznam svetovne dediščine Unesco. Prosti čas za okrepčilo in sprehod po slikovitem srednjeveškem trgu, zanimivo stisnjenem v mestnem jedru, ki ga objema reka Vltava. Nad reko na skalovju se nad mestom dviga drugi največji grad na Češkem. Nadaljevanje poti v Prago. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: PRAGA | zajtrk
Po zajtrku ogled grajskega kompleksa Hradčani, po Guinessovi knjigi rekordov največji grad na svetu, ter znamenite Zlate ulice (doplačilo). Priporočamo križarjenje po Vltavi s kosilom (doplačilo). Povratek v hotel, kjer bomo imeli nekaj časa za počitek ter priprave na najdaljšo noč v letu. Preživeli jo bomo z domačini in ostalimi turisti v središču mesta, kjer se na različnih lokacijah običajno odvijajo razni koncerti in prireditve. Nočitev.

3. dan: PRAGA | zajtrk
Po poznem zajtrku bomo nadaljevali z ogledom znamenitosti več kot tisoč let stare prestolnice, med drugim Karlovega mosta, ki so ga zgradili leta 1367. Most je okrašen s kipi svetnikov, med katerimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. V starem mestu je najimenitnejši Staromestni trg s staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. stoletja, s spomenikom Jana Husa ter z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske namesti so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. Tu pod »konjem« (Vaclavov spomenik) se Pražani običajno dogovorijo za sestanek in različna srečanja. Priporočamo pristno doživetje - večerjo v značilni praški pivnici z vrčem piva (doplačilo). Nočitev.

4. dan: PRAGA–BRNO–LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku odhod proti Brnu. Kratek ogled starega mesta »srca Moravske«, ki je živahna mešanica zgodovinskega okolja in sodobnega življenjskega sloga. Nad mestom se dviga trdnjava Špilberk, eden glavnih simbolov mesta. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Vključeno

✔ avtobusni prevoz po programu

✔ cestne pristojbine in parkirnine

✔ 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Pragi

✔ 4-dnevni najem sistema audioguide

✔ slovensko spremstvo

✔ organizacija potovanja

✔ DDV

Doplačila in opombe

doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 20€/os.

doplačilo pri udeležbi manj kot 32 oseb: 45 €/os.

enoposteljna soba 90€/os.

večerja v značilni pivnici 21 €/os.

križarjenje po Vltavi s kosilom 25 €/os.

(druga doplačila):

vstopnine pribl. 15 €/os.

bottom of page