OBVESTILO 2020

4. 7. 2021

7 DNI

399 €

Dragi dijaki, spoštovani starši

še enkrat se vam zahvaljujemo za zaupanje in cenjeno prijavo na maturantski izlet po programu Sarajevo in Črna gora v organizaciji turističnega podjetja Kompas d.d. ter v izvedbi ekipe Kompas Young, ki se v našem podjetju ukvarja s potovanji za mlade in mlade po srcu.

 

Organizacija kakovostnih potovanj in skrb za varnost ter zdravje potnikov in zaposlenih v Kompasu ni samo zapisana strategija, ampak temelj in osnova, na podlagi katere sprejemamo vse svoje odločitve. V času covid-19 se odločamo v zvezi s pripravo in realizacijo počitnic in potovanj seveda skladno s priporočili in usmeritvami nacionalnih institucij glede na aktualno epidemiološko sliko tako v Republiki Sloveniji kot na ciljnih destinacijah oziroma po svetu.

 

Črna gora je dolgo časa veljala za eno izmed varnejših destinacij v Evropi in je bila hkrati prva evropska država, ki je bila kar 42 dni zapored brez potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom. Skladno z dobrimi novicami smo se ob podpori našega podjetja v Budvi dolgo nadejali k realizaciji maturantskega izleta ob upoštevanju vseh varnostnih vidikov.

 

Maturantski izlet je tisti del šolanja, ki se, poleg maturantskega plesa in same mature, najbolj vtisne v spomin. Na pragu polnoletnosti, ko se zaključuje izjemno lepo in pomembno obdobje na poti odraščanja, ko mladostna sproščenost počasi prehaja v odgovorno odraslost, je maturantski izlet češnja na torti spominov in doživetij. V Kompasu vsako leto poskrbimo, da se »naši maturantje« na Kompasovem maturantskem izletu počutite brezskrbno in varno ter da se družite in veselite, Druženje je zagotovo najpomembnejši del, na avtobusih, na plaži, na ogledih, v nastanitvenih objektih, na plesnih večerih … Brezskrbnega in varnega druženja letos žal ni mogoče zagotoviti, tudi s spoštovanjem vseh ukrepov in predpisanih protokolov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in s tem varovanja zdravja prav vseh udeležencev, ne.

 

Po skrbnem in temeljitem razmisleku smo sprejeli težko, a odgovorno odločitev, da realizacijo maturantskega izleta 2020, katerega odhodi so načrtovani konec avgusta in na začetku septembra, prestavimo v zgodnje poletje 2021. Vsako večje zasebno ali javno druženje predstavlja v tem trenutku veliko nevarnost oziroma povečano tveganje za prenos in širitev okužb z novim koronavirusom

 

Vse odhode, v identični obliki, z enakim programom, smo prestavili v termin od 4. do 10. julija 2021. V čas, ko bo spomladanski rok mature za vami.

 

Za vplačani znesek vam bomo v prihodnjih dneh izdali vrednotnico (dobroimetje), ki se bo glasila na nosilca rezervacije in bo omogočala unovčljivost v 24 mesecih od izdaje. Če izdane vrednotnice ne boste unovčili v 24 mesecih od izdaje, lahko v 14 dneh po preteku tega obdobja vložite zahtevo, da vam v 14 dneh od prejema zahtevka vrnemo znesek, naveden na vrednotnici.

 

Ponujamo vam tudi možnost rezervacije počitnic v Grčiji (na devetih grških otokih) na naših posebnih čarterskih letih direktno iz Ljubljane že v letošnjem letu, kamor lahko prenesete vaša vplačana sredstva. V tem primeru boste deležni posebnega popusta v višini 50 EUR na osebo. Prav tako boste deležni 50 EUR popusta, če vplačana sredstva prenesete na rezervacijo 7-dnevnih počitnic na Hrvaškem. Lahko pa se seveda odločite za katerikoli drug aranžma iz Kompasove ponudbe, ki je dostopna na www.kompas.si.

 

Vabimo vas, da nam svojo odločitev glede ponujenih možnosti sporočite na maturantski@kompas.si.

 

Verjamemo, da razumete, da je sprejeta odločitev v trenutnih razmerah najbolj smiselna, saj sta zdravje in varnost vsakega prijavljenega posameznika in celotne ekipe Kompas Young postavljena na prvo mesto.

 

Tradicija in izkušnje se v turizmu močno prepletajo z zaupanjem. V Kompasu prisegamo na odgovornost pri vseh odločitvah, zato potujemo že od leta 1951. Prihodnje leto, ko bomo praznovali 70 let, se bomo veselili skupaj z vami in zagotovo soustvarili še eno prelepo zgodbo največjega slovenskega maturantskega izleta.

 

Srečno in uspešno v zadnjem letniku. Ostanite zdravi!

Vaša ekipa Kompas Young

 

#ostajamoskupaj #vednozvami #žeod1951 #smoodgovorni #smopozorni