top of page

72 UR V BERLINU

Če bi lahko priporočili samo eno mesto v Nemčiji, bi bil Berlin. Prestolnica Nemčije je zgodovinsko mesto, hkrati pa je žlahtna, a glamurozna, polna kotičkov, kjer lahko pokukate v njeno zgodovino in raziskujete njeno živo kulturo.


Berlin je tudi razmeroma položen in pešcem prijazen. In kakšen boljši način za ogled mesta kot peš?

Če želite kar najbolje izkoristiti svoj čas, se prijavite na sprehajalne ture in navigacijo pustite izkušenim vodnikom. Povedali vam bodo tudi zgodbe o nacistični Nemčiji, hladni vojni in alternativni kulturi Berlina


Tukaj vam predstavljamo najboljši način, da se v Berlinu sprehodite peš, če imate le 72 ur časa, da si vse ogledate.


1. DAN

Priporočamo, da začnete dan s turo, saj pomaga uokviriti zgodovino Berlina po časovni premici, tako da boste lahko bolje spoznali znamenitosti, ki bodo prišle kasneje. To bo tudi pomagalo, da se seznanite z mestom, z glavnimi znamenitosti, kot so Brandenburška vrata, spomin na holokavst in berlinski Reichstag ali parlament.


Berlin je znan kot alternativno mesto in tukaj je izbor lokalov res velik. Lahko igrate ping pong v baru ali greste na rave party, saj je prestolnica znana po največji izbiri elektronskih dogodkov.


2. DAN

V Berlin res ne morete pridit, brez da bi si ogledali vsaj nekaj zgodovine. Obiska vredne so tudi galerije. Splača se preverit pondubo, ki jo Berlin v času vašega obiska ponuja.


Vzamite si čas za obisk Kreuzberga. Ta je poln kavarn, brunch spotov in pivnic. Dan je takoj lepši, če ta vključuje dobro hrano in pijačo.


3. DAN

Videli in izkusili ste že alternativno kulturo ponoči, zdaj pa izkoristite dan za sprehajano turo, ki vključuje ulično umetnost, grafite, ki dajejo mestu svoj "its look and feel".


V Berlinu je še veliko za videti, vendar boste s tem načrtom pokrili večino njegovih glavnih znamenitosti in uživali v mestni hrani in pijači. Stopite na letalo in si privoščite zaslužen vikend pobeg. Prost!

34 views

Recent Posts

See All
bottom of page