top of page

ME, MYSELF AND I

Ponedeljek zjutraj je, ura je 7. To je ponavadi tista moja ura zjutraj, ki je samo moja, brez telefona, maila in socialnih omrežjih. Samo jaz in moja še tako potrebna kava ter zajtrk.

Danes ni tako, danes bi vse dala za takšno jutro, vendar je situacija drugačna. Sedaj imam ves dan na voljo da je moj, saj smo doma v karanteni. Pogrešam to, da se zjutraj uredim in grem v pisarno, pogrešam svojo pisarno in pogrešam sodelavce. Ampak za zdravje vseh nas tokrat delamo od doma. #ostanemdoma


Ne glede na to, s koliko ljudmi si deliš svojo karanteno, se občutek utesnjenosti in panike hitro prikrade v tvoje misli. Meni osebno je lažje, da si v teh dneh, ki jih preživljamo doma naredim nek urnik. #stayingsane

Zato ti spodaj pomagam s predlogi, kaj početi, da bi čim bolj aktivno preživela osamitev. Čim bolj so zaposleni tvoji možgani, hitreje bo minilo to težko obdobje.

In hej, jaz sem z vami!


RUTINA

Ker so tvoji možgani vajeni, da v normalnih razmerah sledijo neki rutini, na njo v tem času nikar ne pozabi. To ti bo pomagalo, da obdržiš občutek nadzora v svojem življenju. Seveda si v karanteni vzami čas za počitek, vendar se ne prepusti lenobi. V svojem stanovanju lahko počneš marsikaj, samo poglej moj seznam :)


TRENING

Na Youtubu lahko najdeš ogromno videjev, ki ti bodo pomagali telovaditi doma. V dnevu si določi čas, ko se boš gibala in naj to postane tvoja rutina. Vadb je ogromno, zagotovo najdeš tisto, ki tebi najbolj odgovarja. Jaz sem v svoj urnik dodala jutranjo hojo in 30 minutni trening. Mislim, da bi moj trener bil ponosen name.


GLASBA

Meni pomaga, sploh ker sem sama. Obožujem jo in ne morem biti brez nje. Tudi v pisarni moje punce vejo, da enostavno ne morem delati, če mi nekaj ne igra v ozadju. Glasba te obda s prijetnimi občutki in ti pomaga, da ne pozabiš, kako lepo je v resnici življenje.


KUHINJA

Ta čas prinese tudi to, da smo več kot ponavadi v kuhinji. Vsaj jaz. Z mojimi prijateljicami si vsakodnevno delimo recepte in ideje za kuhanje. Se spomniš tistega recepta, ki si si ga že dolgo nazaj označila, nato pa nikoli našla časa in volje, da bi ga pripravila? No, sedaj imaš možnost, da čas preživiš v kuhinji. Kuhanje deluje nadvse sproščujoče in priporočajo ga tudi psihologi. Kater je pa tvoj najljubši recept?


NEGA OBRAZA IN TELESA

Sedaj imaš priložnost, da odkriješ popolno negovalno rutino za svojo kožo. Ogromno je punc z veliko znanja, ki na svojem instagramu delijo nasvete za nego kože in telesa. Meni osebno najljubša je Tika - Tixibeauty. Poglej njen profil, zagotovo najdeš kaj zase.


POSPRAVI OMARO

Idealni čas za pomladno čiščenje. Sedaj je čas, da se lotiš vseh tistih predalov, ki so tako razmetani, da se jim sicer raje izogibaš. Jaz sem že en del pospravila, si pripravila garderobo za lepše, poletne dni. Poletje me vedno znova spravi v dobro voljo. Moj najljubši letni čas :)


VIDEO CALL S PRIJATELJI

Zadnji teden so moji klici v veliki večini video klici. Vsaj tako vidim svojo mami, brata in svoje prijatelje. Celo na pijači smo skupaj, se smejimo no make up look-u in trenirka party-u. Nič ne zamenja osebnega stika, samo lažje nam je vsem skupaj, ker vemo, da nismo sami.


PREBERI DOBRO KNJIGO.

Sigurno imaš doma kakšno knjigo, ki še vedno čaka, da jo vzameš v roke. Jaz sem že ta teden prebrala 3. Ja rada berem in za trenutek pozabim na vse skupaj. Smo pa s prijateljicami dobile idejo, da si sedaj naredimo izposojevalnico in vsaka naredi seznam svojih najljubših knjig ter jih menja z drugo.


NETFLIX

Ni ga čez udoben fotelj, kozarec vina, prigrizek in film, ki me spravi v dobro voljo. Še posebno sedaj, ko se mi dnevi zdijo dolgi in včasih malo dolgočasni. Moj zadnji film je bil Midnigt Sun, malo me je spravil celo v jok, ampak vseeno ga priporočam tudi tebi. Netflix ponuja ogromno serij in filmov, mislim da najdeš nekaj za svoj okus in krajšanje večerov.


Obdobje, v katerem smo se znašli, nas spodbuja, da nehamo primerjati svoje življenje, temveč ga začnemo živeti. Dobili smo priložnost, da popravimo, spremenimo, po potrebi zrušimo in zgradimo na novo. Stabilnejše, lahkotnejše, bolj pristno, globoko. Odnos do sebe, do ljudi, navsezadnje pa tudi do narave, ki nam bo za to še kako hvaležna.

Prihaja pomlad, ptički pojo in drevje cveti. Prihajajo lepši dnevi...


Maychika


159 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page